}else{ ?> background-image

Informatie voor IT-beheerders


Informatie over de installatie

RisicoRegeling is een programma dat is ontwikkeld voor Windows. Hieronder vindt u enkele eigenschappen en vereisten.
  • Stand-alone applicatie
  • Getest op alle Windows versies.
  • Geprogrammeerd in unmanaged code. Er is dus geen Java compiler of .NET framework vereist.
  • 32 bits
  • Voor de updatefunctie (programmaupdates, licenties en indices) is verbinding nodig met risicoregeling.nl/update.
  • Installatiegrootte op harde schijf is kleiner dan 10MB

Uitrollen binnen uw organisatie

Indien u een speciale setup wilt maken voor uw organisatie, dan kunt u het setup-script krijgen. In samenwerking kan het script uniek gemaakt worden voor uw organisatie. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om programmaupdates uit te schakelen en de licentie in de setup mee te nemen. Neemt u contact op voor de mogelijkheden.

Automatische updates

RisicoRegeling heeft een automatische update-functie. Deze update-functie controleert, download en implementeert drie zaken:
  • de laatste indexen
  • licenties voor het gebruik van het programma
  • programma-updates

Indexen worden gebruikt voor de berekeningen in het programma. Deze indexen worden doorgaans maandelijks bijgewerkt. Er zijn gratis indexen en indexen waarop u geabonneerd moet zijn. Deze laatste zijn dan ook gekoppeld aan uw licentie.

Licenties zijn nodig om de volledige functionaliteit van het programma te kunnen gebruiken en voor abonnementen op indexen. Zie voor een verdere uitleg het volgende hoofdstuk.

Programma-updates zijn feitelijk setupbestanden. Deze uitvoerbare bestanden bevatten verbeteringen van het programma. Updates zijn voor iedereen gratis. Een update wordt nooit geïnstalleerd zonder goedkeuring van de gebruiker en vanzelfsprekend uitsluitend indien de gebruiker daartoe rechten heeft.

Gedownloade setupbestanden worden opgeslagen onder %program files%\RisicoRegeling\updates. Via het programma kunt u de setup-log bekijken (onder het menu help). Het setup-logbestand is opgeslagen onder %program files%\RisicoRegeling.

Updaten van licenties

De licentiegegevens zijn opgeslagen in het Windows-register. Wanneer u een nieuwe licentie bij ons aangschaft (dus bijvoorbeeld een verlenging van een licentie), wordt deze licentie op de server risicoregeling.nl klaargezet. Op basis van de huidige licentiegegevens is het programma in staat om te controleren op risicoregeling.nl of er nieuwe licenties voor het bedrijf zijn. Als deze er zijn worden ze gedownload en aan het register toegevoegd. Dit gaat middels de automatische updatefunctie van het programma. Deze moet dan vanzelfsprekend wel aanstaan. Daarnaast dient het domein 'risicoregeling.nl/update' bereikbaar te zijn. Ook het register moet toegangkelijk zijn (HKEY_CURRENT_USER\Software\RisicoRegeling).

Nadat eenmaal een licentie is ingevoerd in het register, hoeft u dus geen licenties meer handmatig toe te voegen.

┬ę RisicoRegeling.nl 2022
hide panel Loading...